Stadsexpeditie als grensverleggende start bij de HKU


Doorsnee kan je de introductiedagen van de nieuwe lichting studenten grafisch ontwerp van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU) niet noemen. Tijdens de driedaagse stadsexpeditie die Urban Pilots in samenwerking met de HKU eind augustus organiseert, trekken zij langs onverwachte plekken waar de nieuwe stad vorm krijgt. Zij koken vergeten groenten op een houtvuur in de permacultuurtuin van Overvecht, presenteren werk bij Resto Van Harte, bezoeken vakgenoten van prille en gerenommeerde Utrechtse grafische ontwerpbureaus en buigen zich over een grote diversiteit aan kaarten bij de afdeling kartografie boven in de universiteitsbibliotheek van De Uithof. Ter afronding presenteren de studenten hun eerste indrukken van Utrecht op zelf gemaakte kaarten. Ook weer op een locatie in ontwikkeling: de Archimedeslaan16. De toon voor de studie is gezet. Het experiment van de introductiedagen nieuwe stijl is geslaagd. (Wordt vervolgd in 2012.)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s