Urban Jazz, Post Planjer

Het Utrechtse bulletin voor architectuur en stedenbouw, Post Planjer, wijdt haar zomereditie aan de Dag van de Architectuur, die dit jaar in het teken van hergebruik staat. Urban Pilots draagt hierin bij met een artikel over onze werkwijze voor het Lubro-atelier: Urban Jazz. Dit is een vorm van locatie-ontwikkeling , waarbij een bestaande locatie vertrekpunt vormt voor praktijkonderzoek naar een nieuwe bestemming. Het is een brede benadering van hergebruik, gestoeld op drie pijlers: locatie, materialen en mensen. Onderzoek vindt al doende plaats door ter plekke improviserend te ontwerpen en te bouwen met natuurlijke, gebruikte en gevonden materialen. Daarnaast proberen wij met een netwerk van betrokken partijen in contact te komen om kennis over de locatie te verzamelen die als uitgangspunt kan fungeren voor volgende stappen. Urban Jazz kijkt met een open blik naar de locatie, zet direct beweging in gang, waardoor de plek weer in gebruik is en stap voor stap ruimte maakt voor stedelijke diversiteit en dynamiek.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s