Stadsexpedities in strategische stedelijke gebieden

Zelf doen we het al jaren: lopend of fietsend de stad ingaan en rondkijken. Vanuit het gebied zelf krijg je een andere blik op de stad dan van achter het bureau. Aan het straatbeeld kun je aflezen wat er speelt in de maatschappij, wat mensen belangrijk vinden en wat niet, hoe hun levensstijl georganiseerd is. Kortom, hoe stedelijkheid werkt.

Op de kaart
In kleine groepen doorkruisen we strategische stedelijke gebieden. We gebruiken tools uit de gebiedsgeografie om anders naar de omgeving te kijken.┬áDeelnemers leggen hun persoonlijke indrukken vast met foto’s, notities of wat ook. Daarnaast geven experts informatie over actuele ontwikkelingen. ┬áDe observaties worden dezelfde middag besproken en verwerkt in een gebiedsboekje. Zo zetten we met elkaar het gebied op de kaart.

De stad met nieuwe ogen bezien
De expedities zijn voor ge├»nteresseerden – het is ontzettend leuk om de stad met nieuwe ogen te bezien en de discussie over de stad te voeden. Daarnaast organiseren we expedities met experts uit verschillende vakgebieden als onderzoekstool voor gebiedsontwikkeling, om een frisse blik op mogelijkheden in strategische gebieden te geven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s