Stadsexpeditie Over de grenzen van Utrecht

Nieuw: Landwinkel met streekproducten van boerderij Nieuw Bureveld

Stadsranden zijn fascinerende overgangsgebieden van stad en regio. Urban Pilots stapt 17 februari met een select team op de fiets voor de expeditie Tussenland Utrecht – Zeist. Tijdens deze try-out editie trekken we door de achtertuinen van Utrecht, de Bilt en Zeist. De stadsexpeditie is een oefening in waarnemen. Met onbevangen blik een gebied op je laten inwerken. In het landschap neem je andere dingen waar dan op een kaart of Google Maps. Gemeentegrenzen raken op de achtergrond en je ziet verschillende milieus in het gebied zoals ze zijn. Na twee uur fietsen verzamelen we in paviljoen Beerschoten van het Utrechts Landschap en bespreken onze observaties. Deze worden vastgelegd in een beeldverslag. De ordening van de observaties en uitspraken brengt kwaliteiten van het gebied in beeld. Dit geeft gericht aanknopingspunten voor verder onderzoek en mogelijke ontwikkelingen. Zelf zijn wij heel enthousiast over de eerste tocht – deze vorm van onderzoek is ons op het lijf geschreven. Het is een effectieve eerste stap bij gebiedsontwikkeling die uitgaat van bestaande kwaliteiten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s