Rijp en groen in woonzorgcomplex Tolsteeg

Vanuit hun raam kijken de bejaarde bewoners aan de achterzijde van Tolsteeg direct op de bouwwerkzaamheden van de spoorverdubbeling en het nieuwe station Vaartsche Rijn. Dit woonzorgcentrum voor ouderen bevindt zich al bijna vijftig jaar op de kop van de gelijknamige naoorlogse wijk Tolsteeg in Utrecht-Zuid. De voordeuren van de 155 aanleunwoningen komen uit op een atrium. Nu is dit nog een kale en stenige doorgangsruimte tussen twee galerijflats – met een glazen wand afgescheiden van het restaurant en ouderenzorggedeelte waarin AxionContinu huist.

Sterplek
Kun je met stadslandbouw aandachtsplekken in de openbare ruimte omvormen tot sterplekken die positieve beweging in de buurt losmaken? Urban Pilots en Anneke Moors geloven dat het kan. En de bewoners van Tolsteeg hebben wel zin in een opgefleurde ruimte voor de deur. Via hun Stichting Stadslandbouw Utrecht starten Urban Pilots en Anneke Moors hun eerste project samen: Rijp en groen, een eetbare binnentuin voor Tolsteeg. De eigenaar van het complex, woningcorporatie Portaal, en Wijkbureau Zuid geven opdracht voor de eerste fase: een ontwerp voor de binnentuin en een eerste opzet van een samenwerkingsmodel voor het onderhoud dat energie uit de buurt verbindt aan een inspirerende plek.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s