Nieuw leven in de Lubrofabriek

Net voorbij de Kaatstraat staat de Lubrofabriek al een paar jaar leeg. Door sloopwerkzaamheden heeft het complex al ruim twee jaar een gehavend uiterlijk. Wat kunnen we op korte termijn doen om een positieve wending te geven aan deze verwaarloosde locatie?

Lubro-atelier
Urban Pilots organiseert samen met Stortplaats van dromen een Lubro-atelier als bijdrage van Nieuw Utrecht aan de Dag van de Architectuur. Drie zaterdagen onderzoeken wij met een kleine groep deelnemers ter plekke nieuwe mogelijkheden voor Lubro. Een vorm van improviserend ontwerpen en bouwen.

De eerste zaterdag is het alleen verkennen, kijken, fantaseren en dromen. De twee gevonden kapotte stoelen die we achterlaten, vormen het tastbare bewijs dat de plek in gebruik is. Een week later komen de stoelen van pas in de kleine studio die we maken en van waaruit we een Lubro-website ontwikkelen en een uitnodiging voor de buurt componeren. Zo kunnen wij aan de buurt uitleggen wat wij hier doen.

Dag van de Architectuur
Tijdens de Dag van de Architectuur, komende zaterdag (26 juni 2010), gaan we bouwen met natuurlijke en gevonden materialen. We laten zien wat we in één dag voor elkaar kunnen krijgen om nieuw leven op deze verwaarloosde plek te brengen. Lubro is ook een verzamelplaats voor ideeën en verhalen. Iedereen is welkom om te komen kijken, bouwen, vertellen, meedenken en schetsen. Idee is dat we al doende stap voor stap een nieuwe ontwikkeling los proberen te maken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s