Dag van de Architectuur 2010

Kast van restpartij autoruiten, ontwerp 2012 architecten

Stichting Dag van de Architectuur organiseert de Utrechtse editie van 2010 voor het eerst samen met verschillende lokale partijen. Henri is gevraagd om vanuit Nieuw Utrecht een bijdrage te leveren aan de Dag van de Architectuur 2010. Thema dit jaar is hergebruik in de architectuur. Wij hebben een voorstel ingediend voor een interactief programma. Het publiek gaat op een concrete locatie zelf aan de slag met herontwikkeling en hergebruik van materialen. Door deze actieve benadering willen wij de neiging tot starten met iets compleet nieuws, die zo diep in onze maatschappij verankerd ligt, ombuigen naar een cultuur van voortbouwen en doorontwerpen. Dat is nodig in deze tijd van economische crisis en druk op ons milieu. Het is vooral ook erg leuk, want het maakt nieuwe creativiteit los. Door de kleinschalige omvang van dergelijke operaties, de verschillende mensen die hier op eigen wijze invulling aan kunnen geven, krijgt de omgeving meer variatie en een eigen smoel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s